ΓΔ: 914,86 3,44 (0,38 %)

Τζίρος: 34,75 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2013η
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021

ΓΔ: 914,86 3,44 (0,38 %)

Τζίρος: 34,75 εκατ. €   RT

Αριστοτελία Πελώνη: Θέλει αντάλλαγμα ο Αλ. Τσίπρας για να σταματήσει να βγάζει κόσμο στους δρόμους;

Θέλει αντάλλαγμα ο Αλ. Τσίπρας για να σταματήσει να βγάζει κόσμο στους δρόμους;

Να εξηγήσει τι εννοεί ο κ. Τσίπρας για το πολιτικό μορατόριουμ που έχει προτείνει στην κυβέρνηση, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.  «Θέλει αντάλλαγμα για να σταματήσει να βγάζει κόσμο στους δρόμους;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.  Όσον αφορά νωρίτερη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει ως «μια ανοησία» το πιστοποιητικό εμβολιασμού η ίδια είπε ότι μάλλον δεν έχει διαβάσει καλά την πρόταση της Κομισιόν.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα μας την υιοθέτηση από την Κομισιόν της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ψηφιακό «Πράσινο», υπενθυμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε διευκρινίσει πως θα λειτουργήσει όχι σαν διάκριση, αλλά σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, που θα απαλλάσσει τους ταξιδιώτες από γραφειοκρατικές διαδικασίες και ταλαιπωρία, καλύπτοντας τρεις τύπους πιστοποιητικών: πιστοποιητικά εμβολιασμού, πιστοποιητικά τεστ και πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από την COVID-19.

«Δεν πρόκειται για ένα πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας, ούτε για μια πρωτοβουλία καταδικασμένη να αποτύχει, όπως ισχυρίστηκε ο Αλέξη Τσίπρας», προσθέτοντας ότι μάλλον ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει διαβάσει καλά την πρόταση της Κομισιόν.

Για την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δημήτρη Κουφοντίνα υπογράμμισε ότι έχει τεράστιο το θράσος του κ. Τσίπρα να σπεύσει να υιοθετήσει τα αιτήματά του και να ζητάει από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και την ίδια ώρα στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίσκονταν στις διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα μαζί με τα πανό «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και να συνεχίζουν να διαδηλώνουν μαζί με μπαχαλάκηδες και άλλες ομάδες.

Πως θα ανοίξει η οικονομία

Στο μέγα ζήτημα που αφορά το άνοιγμα της οικονομίας η κ. Πελώνη έκανε λόγο για βαλβίδες αποσυμπίεσης που μπορεί να ενεργοποιηθούν σ' έναν κοντινό ορίζοντα, εξηγώντας ότι «τα συνολικά δεδομένα θα εξεταστούν αύριο από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η οποία θα καταθέσει τις εισηγήσεις της και η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για τα επόμενα βήματα».

«Στόχος όπως τόνισε χθες ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο CNN είναι να δούμε έξυπνα πώς από τη μία θα επιτρέψουμε περισσότερες δραστηριότητες χωρίς από την άλλη να κάνουμε συμβιβασμούς στη βασική στρατηγική μας για την ανάσχεση της πανδημίας», σημείωσε χαρακτηριστικά, δεδομένου ότι το σύστημα υγείας στην Αττική, όσο και αλλού, συνεχίζει να δέχεται πίεση.

Αναφορικά με τη χθεσινή επιτυχή έκδοση του 30ετους ομολόγου και την άντληση 2,5 δισ. ευρώ με χαμηλό επιτόκιο 1,956% δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά από το 2008 που το ελληνικό δημόσιο πετυχαίνει αυτό, κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από δυο χρόνια και υπογράμμισε πως σε μια περίοδο διεθνής αβεβαιότητα εξαιτίας της πανδημίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.