Θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου ο Mark Zuckerberg

Θα καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου ο Mark Zuckerberg

Ο ιδρυτής και επικεφαλής του Facebook, Mark Zuckerberg, πρόκειται να καταθέσει ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου για να απαντήσει σε ερωτήσεις αναφορικά με την προστασία δεδομένων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Προς το παρόν ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια ή σε ποιες Επιτροπές θα καταθέσει, ανέφερε μια πηγή, ενήμερη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας κάλεσε το Zuckerberg να καταθέσει στις 10 Απριλίου, σε μια ακρόαση μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους της Alphabet και της Twitter.

Η Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής και οι Επιτροπές Εμπορίου της Γερουσίας επίσης κάλεσαν τον γενικό διευθυντή του Facebook να καταθέσει, χωρίς να έχουν οριστεί ημερομηνίες.

«Η επιτροπή συνεχίζει να συνεργάζεται με το Facebook για να καθορίσει μια ημέρα και μια ώρα προκειμένου να καταθέσει ο κ. Zuckerberg», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής, Elena Hernandez.

Μέλη του Κογκρέσου ζητούν απαντήσεις για το πώς τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών βρέθηκαν στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica, που κατηγορείται ότι τα χρησιμοποίησε για πολιτικούς σκοπούς.