«Θα κάνω τα πάντα για να μην γίνουν πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο»
Νίκη Κεραμέως

«Θα κάνω τα πάντα για να μην γίνουν πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο»

«Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, η αναστάτωση για τους υποψηφίους για τα ΑΕΙ να είναι μικρή και να μην γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο» δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας την ελπίδα οι Πανελλαδικές πως θα διεξαχθούν τον Ιούνιο ή στην χειρότερη περίπτωση τον Ιούλιο.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο ρ/σ Σκάι 100,3, διετύπωσε επίσης την αγωνία της για τη χρονική στιγμή που θα ανοίξουν τα σχολεία.

Σχετικά με την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, η κ. Κεραμέως, επανέλαβε ότι με τα σημερινά δεδομένα , αυτή θα γίνει α.) Με παράταση του διδακτικού έτους, και β.) Με μείωση της διδακτέας ύλης .

Πάντως η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι οι όποιες τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν εξαρτώνται από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλάΑν και τις οδηγίες που θα λάβει το υπουργείο από τους ειδικούς.

Αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι σήμερα θα έχει επικοινωνία με τους τομεάρχες παιδείας όλων των κομμάτων για να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί.