Θ. Σκυλακάκης: Έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα, στα 3,5 δισ. η επιστρεπτέα προκαταβολή

Θ. Σκυλακάκης: Έχουμε τα ταμειακά διαθέσιμα, στα 3,5 δισ. η επιστρεπτέα προκαταβολή

Μήνυμα στήριξης της κοινωνίας από την κυβέρνηση έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η χώρα διαθέτει τα ταμειακά διαθέσιμα για να στηρίξει τόσο την κοινωνία όσο και εν γένει την οικονομία, προαναγγέλλοντας την αύξηση του προϋπολογισμού της Επιστρεπτέας Προκαταβολής από τα 3 δισ. ευρώ σήμερα στα 3,5 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ έχουν εξασφαλίσει 4 δισ. για τον κορονοϊό, 1,4 δισ. για τα αναδρομικά συνταξιούχων και 600 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικά και μεταναστευτικό.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη σίγουρα θα έρθει το 2021, ωστόσο όπως είπε «δεν ξέρουμε το πότε και το πόσο». «Κλειδί θα είναι το εμβόλιο αλλά και η διαχείριση της εμπιστοσύνης η οποία είναι το μοναδικό μαξιλάρι που πρέπει να διατηρήσει η χώρα ως κόρην οφθαλμού. Την εμπιστοσύνη των εταίρων και των αγορών».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι τα νέα μέτρα θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το ερχόμενο Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ενώ ειδική μνεία έκανε στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής. «Είναι η πρώτη φορά που επιχειρήσεις είδαν λεφτά απ’ το δημόσιο με μόνο μια αίτηση που δεν κράταγε παραπάνω από μια ώρα. Με ελάχιστο διαχειριστικό κόστος κρατήσαμε τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.