Θ. Πλεύρης: Προκλητική η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Κουφοντίνα

Θ. Πλεύρης: Προκλητική η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα Κουφοντίνα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησής του, έφτιαξε φωτογραφικό θεσμικό πλαίσιο, ώστε να γίνει η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα σε αγροτικές φυλακές. 

Ειδικότερα, ο Θάνος Πλεύρης αναφερόμενος στην παρέμβαση 15 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα δήλωσε: «μου κάνει μεγάλη εντύπωση, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με άνθρωπο που έχει καταδικαστεί για σειρά ανθρωποκτονιών και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί διακυβέρνησης του, έφτιαξε φωτογραφικό θεσμικό πλαίσιο, ώστε να γίνει η μεταγωγή του σε αγροτικές φυλακές αλλά και να μπορεί να παίρνει άδειες.

«Οι νόμοι αυτοί ψηφίστηκαν στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καταργήθηκαν οι προηγούμενες διατάξεις, άλλαξαν επίσης τον νόμο για το βραχιολάκι με φωτογραφική διάταξη για τον Ξηρό», συμπλήρωσε. Ο κ. Πλεύρης, σημείωσε πως ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ΝΔ να επαναφέρει τους συγκεκριμένους νόμους.

Όσον αφορά στην απεργία πείνας, την οποία κάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Θ. Πλεύρης, τόνισε ότι δίνεται στην Πολιτεία το δικαίωμα αν κινδυνέψει να επέμβει και να κάνει ιατρικές παρεμβάσεις, «γιατί στη Δημοκρατία δεν τιμωρείται κανείς», όπως είπε. Σχολιάζοντας τη στάση ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής είπε πως «αν θεωρήσουμε ότι η παρέμβαση τους αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλο το σύστημα, τότε από τα τόσα προβλήματα έρχονται να επικεντρωθούν στον μεγαλύτερο εγκληματία φυλακισμένο. Δεν καταλαβαίνουν ότι είναι προκλητικό απέναντι στον μέσο Έλληνα στον οποίο προφανώς δεν αρέσει αυτό που έκανε η 17 Νοέμβρη;».