Θ. Βασιλακόπουλος: Αν λειτουργήσει σωστά το «click in shop», δεν θα έχουμε πρόβλημα

Θ. Βασιλακόπουλος: Αν λειτουργήσει σωστά το «click in shop», δεν θα έχουμε πρόβλημα

Για το το άνοιγμα των σχολείων και για την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αναφορικά με τα σενάρια για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, ο καθηγητής ανέφερε πως «Αν το "click in" λειτουργήσει πολύ προσεκτικά, δε θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα», επισημαίνοντας ωστόσο ότι «πρέπει να τεθεί χρονικό ραντεβού, δεν μπορεί να είναι 50 άτομα μέσα σε ένα μαγαζί».

Για το κρούσμα που εντοπίστηκε σε δασκάλα στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε: «έχει τεράστια σημασία να φορούν όλοι τις μάσκες τους κι η πιθανότητα μετάδοσης γίνεται πολύ μικρή, χωρίς να εκμηδενίζεται». «Ο κίνδυνος να έχουν κολλήσει τα παιδιά είναι μικρός, πρώτον γιατί μόνο δυο μέρες λειτούργησε το σχολείο και δεύτερο -υποθέτω- φόραγαν μάσκες» πρόσθεσε. 

Σχετικά με το άνοιγμα και των υπόλοιπων τάξεων των σχολείων, είπε πως, «δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα ταυτόχρονα, γιατί όσο προσεκτικοί να είμαστε, θα υπάρξει αύξηση. Αν τα ανοίξουμε όλα μαζί, δεν θα ξέρουμε τις μας φταίει, έτσι δεν θα ξέρουμε τι να κλείσουμε».