ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2018η
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

ΓΔ: 896,04 -10,03 (-1,11 %)

Τζίρος: 83,50 εκατ. €   RT

Κ. Σκρέκας: Tα σφάλματα με τους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν άμεσα με οριζόντιες παρεμβάσεις

Tα σφάλματα με τους δασικούς χάρτες θα διορθωθούν άμεσα με οριζόντιες παρεμβάσεις

Την πρόθεσή του για άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά τη δημοσιοποίηση των νέων δασικών χαρτών επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας, υπογραμμίζοντας πως η τακτοποίηση των σφαλμάτων θα συμβεί με οριζόντιο τρόπο και χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Real για ζήτημα των δασικών χαρτών ο κ. Σκρέκας, τόνισε πως «η ολοκλήρωση της ανάρτησης των δασικών χαρτών είναι ένα έργο εθνικής σημασίας για τη χώρα, το οποίο θα επιλύσει εκκρεμότητες που ταλανίζουν το νεότερο ελληνικό κράτος από την ίδρυσή του. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την οικονομία, αλλά και για τους πολίτες, η Ελλάδα να αποκτήσει επιτέλους δασικούς χάρτες, κάτι που αποτελεί άλλωστε και βασική προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου».

Εν συνεχεία, ο κ. Σκρέκας, αναγνώρισε την ύπαρξη λαθών, τονίζοντας πως αυτά θα διορθωθούν άμεσα και με οριζόντιο τρόπο, χωρίς κόστος και ταλαιπωρία για τους πολίτες

Βεβαίως, οφείλω να πω ότι πρόκειται για μια κατάσταση που παραλάβαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση, με πολλές από τις ρυθμίσεις, αλλά και τις υπουργικές αποφάσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά τις εκχερσωμένες εκτάσεις, να έχουν καταπέσει με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κληρονομήσαμε 174.000 αντιρρήσεις, από τις οποίες μόλις 25.000 είχαν εξεταστεί από τις αρμόδιες επιτροπές. Αυτό σημαίνει πως, αν εξακολουθούσε ο ίδιος ρυθμός, θα απαιτούνταν 15 χρόνια για την ολοκλήρωση της εξέτασης των αντιρρήσεων και μάλιστα για το 50% των εκτάσεων. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε λύσεις σε όλα αυτά που παραλάβαμε, με δίκαιο τρόπο αλλά και βασιζόμενοι στο Σύνταγμα της Ελλάδος και τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να ολοκληρώσουμε την ορθή κύρωση των δασικών χαρτών», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Σκρέκας.

Επίσης, έκανε γνωστό πως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» θα επανεκκινήσει το καλοκαίρι με νέα κριτήρια. Ειδική αναφορά έκανε στο ευνοϊκό πρόγραμμα της ΔΕΗ για τα ευάλωτα νοικοκυριά.