Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια
ΗΠΑ - Κορονοϊός

Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασε σήμερα τα 25 εκατομμύρια, από την αρχή της πανδημίας, λίγες μόλις ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητά του την αντιμετώπιση της Covid-19 στη χώρα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, τα κρούσματα ανέρχονταν σήμερα το πρωί σε 25.003.695. Περισσότεροι από 417.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 στις ΗΠΑ.

 Να σημειωθεί πως σήμερα ο νέος προσωπάρχης του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Ρον Κλάιν, δήλωσε πως «δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο διανομής για το εμβόλιο του κορονοϊού, που να είχε καταρτιστεί από την κυβέρνηση Τραμπ, καθώς ο ιός εξαπλωνόταν κατά τους τελευταίους μήνες της παραμονής τους στην κυβέρνηση».

«Η διαδικασία διανομής του εμβολίου, κυρίως εκτός των γηροκομείων και των νοσοκομείων, στην κοινότητα ως σύνολο, δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, όταν ήρθαμε στον Λευκό Οίκο» δήλωσε ο Κλάιν στην εκπομπή του NBC «Meet the Press».