ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Tα 4 «έξυπνα» μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί

Tα 4 «έξυπνα» μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί

Η τροποποίηση της λειτουργίας του «κωδικού 6», ώστε να επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο με τα πόδια κι όχι πλέον με αυτοκίνητο, η χρήση διπλής μάσκας σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού, η αύξηση των τεστ στους εργασιακούς χώρους και η εγκατάσταση συστημάτων απολύμανσης αέρα είναι τα βασικά «έξυπνα» μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών υπήρξε σύγκλιση των απόψεων ώστε να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρξει μείωση στο επιδημιολογικό φορτίο, μετά την έξαρση κρουσμάτων και νοσηλειών σε ΜΕΘ της Αττικής.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση και στη συνέχεια θα υπάρξουν οι τελικές εισηγήσεις προς την κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι η πολλαπλάσια αύξηση των τεστ σε εργασιακούς χώρους επιχειρήσεις και βιομηχανίες, η χρήση διπλής μάσκας σε συγκεκριμένους χώρους όπως σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σούπερ-μάρκετ, νοσοκομεία και ιατρεία, η εγκατάσταση συστημάτων απολύμανσης του αέρα σε μέσα μαζικής μεταφοράς, και η τροποποίηση των κωδικών μετακίνησης, όπως ο «6» για την σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Η πρόταση σχετικά με τον κωδικό 6, έχει στόχο να περιοριστούν οι μακρινές - διαδημοτικές - μετακινήσεις με αυτοκίνητο, που έχει ως «παρενέργεια» τον συνωστισμό σε παραλίες και βουνά ειδικά τα Σαββατοκύριακα.

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό 4 (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) του οποίου επίσης γίνεται κατάχρηση από πολίτες, θα διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους. 

Στόχος είναι να μειωθεί η κινητικότητα το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να γίνει σταδιακή άρση των μέτρων από τις 16 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συμμετείχε την Τρίτη το πρωί στην έκτακτη σύσκεψη για τον κορoνοϊό και τις μεταλλάξεις υπό τον πρωθυπουργό, άφησε να εννοηθεί ότι η στάση ορισμένων πολιτών στο θέμα αυτό προκαλεί επιδημιολογικά προβλήματα.  

Διαβάστε ακόμα:

«Εξυπνα» και στοχευμένα μέτρα στο τραπέζι - Εισήγηση για αλλαγή στον κωδικό «6»