ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Τ. Γαϊτάνης: Ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να πείσουν τους πολίτες για τον εμβολιασμό

Τ. Γαϊτάνης: Ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να πείσουν τους πολίτες για τον εμβολιασμό

Απάντηση στην κριτική  που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον χρονικό σημείο που επέλεξε η κυβέρνηση να παρουσιάσει το εμβολιαστικό προγραμματισμό, ενώ η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται στην κορύφωση της, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επισημαίνοντας πως είναι χρέος της κυβέρνησης να κάνει τον σχεδιασμό ενόψει του εμβολίου και των πολιτικών ηγεσιών να πείσουν τους πολίτες για την πραγματοποίησή του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Δέλτα Τηλεόραση» ο Τάσος Γαϊτάνης επισήμανε ότι η είδηση της ανακάλυψης των εμβολίων έχει προκαλέσει χαρά σ' όλη την ανθρωπότητα και διερωτήθηκε εάν τα ίδια αισθήματα προκαλεί και στο ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάνει το σχεδιασμό της, καθώς σύντομα θα εγκριθεί το εμβόλιο.

«Για το λόγο αυτό, ο Πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τα κόμματα να ορίσουν έναν εκπρόσωπό τους να συμμετέχει στην εθνική επιτροπή εμβολιασμού, καθώς η προσπάθεια θα πρέπει να είναι εθνική», σημείωσε και τόνισε πως είναι και ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών να πείσουν τους πολίτες. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση ενημερώνει τους πολίτες άμεσα για όλα τα ζητήματα που άπτονται του κορονοϊού, μεταξύ των οποίων είναι και οι εξελίξεις γύρω από τον εμβολιασμό.

Ακολούθως ο κ. Γαϊτάνης ερωτήθηκε για την απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορεύσει την πορεία κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και σημείωσε ότι η στάση αυτή ήταν υπεύθυνη, αφού στόχος ήταν η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Τόνισε ότι βρισκόμαστε ήδη στην κορύφωση της δεύτερης φάσης της πανδημίας, μια πολύ δύσκολη κατάσταση που δοκιμάζει τα συστήματα υγείας σε όλο τον κόσμο.

Επισήμανε όμως, ότι ορισμένα κόμματα σκέφτηκαν πως αυτή η δύσκολη συγκυρία θα ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνουν μέτωπο κατά της κυβέρνησης, αλλά αυτό που κατάφεραν τελικά είναι να κάνουν μέτωπο κατά της κοινωνίας. «Η συμπεριφορά τους αυτή αποδοκιμάστηκε και η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη», υπογράμμισε.

Επίσης, σχολίασε ότι η αστυνομία και το πρωί της 17ης Νοεμβρίου έδρασε υπεύθυνα και το μεσημέρι έκανε το σωστό και εφάρμοσε το νόμο. Υπενθύμισε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, ενώ συμπλήρωσε ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν ανάλογες απαγορεύσεις σε πορείες. «Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκει έδαφος στο συγχρωτισμό και ο συγχρωτισμός δεν διαχωρίζει εάν η αιτία του είναι μια κοινωνική συναναστροφή ή μια πολιτική εκδήλωση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα προβλήματα στην τηλε-εκπαίδευση στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, ο κ. Γαϊτάνης, υποστήριξε πως η πολιτεία, όπου υπάρχουν προβλήματα εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής καλύπτει άμεσα τις ελλείψεις. Για την περίπτωση της Ηλείας ανέφερε πως παρά τις εκκλήσεις της πολιτείας, οι ελλείψεις δεν είχαν υποβληθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση και πως αύριο το πρωί το Υπουργείο Παιδείας θα έστελνε τον απαιτούμενο εξοπλισμό.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η τηλε-εκπαίδευση λειτουργεί πλέον εξαιρετικά, ενώ πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια αφού για πρώτη φόρα στην πατρίδα μας 1,6 εκατ. μαθητές, όλων των βαθμίδων, έκαναν μάθημα.  Παρά τα όποια μικροπροβλήματα, που προφανώς θα υπάρχουν, είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που για να συντελεστεί συνέλαβαν πολλοί άνθρωποι μαζί και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε.

Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να λειτουργούν τα σχολεία με φυσική παρουσία και προχωράει μελετημένα όλα τα βήματα για να υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές συνέπειες και το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.