ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Τ. Ερντογάν: Πολεμούν τις έρευνές μας στη Μεσόγειο αλλά θα αποτύχουν

Τ. Ερντογάν: Πολεμούν τις έρευνές μας στη Μεσόγειο αλλά θα αποτύχουν

«Eπιτίθενται στις έρευνές μας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά ό,τι και να κάνουν δεν θα πετύχουν», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επιτέθηκε και στη Γαλλία λέγοντας ότι την ώρα που το Παρίσι καίγεται, τα γαλλικά μέσα μεταδίδουν ειδήσεις που αυξάνουν την ένταση με την Τουρκία. «Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε κάτι άλλο», ανέφερε.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Όσοι κατηγορούν τη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, πιθηκίζουν μπροστά στα σοβαρά που συμβαίνουν στη Γαλλία. Ενώ το Παρίσι καίγεται, τα γαλλικά μίντια αντί να μεταδίδουν αυτά, αυξάνουν τις αντι-τουρκικές ειδήσεις τους. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία»

Σλυμφωνα με το sigmalive.com, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για διαρκείς επιθέσεις κατά της Τουρκίας, παρουσιάζοντάς την για άλλη μια φορά «θύμα» και «βορά» του εξωτερικού παράγοντα.

«Επιτίθενται στην κυβέρνησή μας, το στρατό μας, τη θρησκεία μας, την αμυντική βιομηχανία μας, τις επενδύσεις μας και τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη χώρα μας από την επίτευξη των στόχων της. Αλλά δεν θα πετύχουν. Ό,τι κι αν κάνουν, δεν θα πετύχουν. Αυτό το έθνος έχει αποδείξει ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την πατρίδα του με την ιστορία των χιλίων ετών της, δεν θα υποστείλει τη σημαία του και δεν θα σταματήσει να προσεύχεται από τη μάχη της Καλλίπολης έως την 15η Ιουλίου», πρόσθεσε, ενώ έκανα λόγο για παγίδες και αδίστακτες συμπεριφορές έξωθεν.

«Έχουμε υιοθετήσει μια ιστορική, ανθρωπιστική, πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική στάση εντός της τεράστιας γεωγραφίας, όπου βρίσκεται η χώρα μας. Κινητοποιούμε όλα τα μέσα μας για να υποστηρίξουμε φιλικούς και αδελφικούς λαούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους λόγους πίσω από τις παγίδες και τις αδίστακτες συμπεριφορές από το εξωτερικό. Ως χώρα και έθνος, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά», ανέφερε.