ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2022η
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Τ. Ερντογάν: Ελπίζω η Γαλλία να απαλλαγεί από το «βάρος» του Μακρόν

Τ. Ερντογάν: Ελπίζω η Γαλλία να απαλλαγεί από το «βάρος» του Μακρόν

Δυναμιτίζει εκ νέου το κλίμα στις σχέσεις της Τουρκίας με την Γαλλία, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος περιέγραψε τον Εμμανουέλ Μακρόν ως «βάρος» από τον οποίο εύχεται να απαλλαγεί σύντομα η χώρα.

«Ο Μακρόν είναι ένα βάρος για τη Γαλλία. Ο Μακρόν και η Γαλλία διέρχονται πραγματικά μια πολύ επικίνδυνη περίοδο. Ελπίζω ότι η Γαλλία θα απαλλαγεί από το πρόβλημα του Μακρόν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη μετά τις προσευχές της Παρασκευής.

Ως γνωστόν, εδώ και καιρό ο Τούρκος πρόεδρος στοχεύει προσωπικά τον Μακρόν, τον οποίο πρόσφατα χαρακτήρισε ψυχοπαθή ενώ κάλεσε τους συμπολίτες του όπως και άλλους πολίτες στον Μουσουλμανικό κόσμο να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα.

Οι δεσμοί μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας έχουν διαρραγεί σχεδόν απόλυτα το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω διαφορών στην πολιτική των δύο χωρών στη Συρία, την Ανατολική Μεσόγειο και τη διαμάχη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και λόγω της διαμάχης γύρω από τα σκίτσα του Μωάμεθ και τη στάση του Παρισιού έναντι του Ισλάμ.