8ος χρόνος, ημέρα 2277η
Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022

SZ: Η Ελλάδα δεκαπλασίασε τα έσοδα από τον τουρισμό

SZ: Η Ελλάδα δεκαπλασίασε τα έσοδα από τον τουρισμό

Η αύξηση των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας αποτελεί αντικείμενο άρθρου της γερμανικής Süddeutsche Zeitung που σημειώνει ότι η χώρα μας τα έχει δεκαπλασιάσει μετά την υποχώρηση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

«Η Ελλάδα αύξησε τα έσοδά της από τον τουρισμό σχεδόν κατά δέκα φορές μετά την υποχώρηση του τρίτου κύματος του κορoνοϊού. Συνολικά ανήλθαν σε 791 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την κεντρική τράπεζα. Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν μόνο 83 εκατομμύρια ευρώ, επειδή εκείνη την εποχή ο τουρισμός σε όλο τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος λόγω του πρώτου κύματος του κορονοϊού» σημειώνει το άρθρο που αναδημοσιεύει η DW.

Ωστόσο, γίνεται αναφορά και σε εκείνες τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας, ότι θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να επιτευχθεί και πάλι το επίπεδο πριν από την κρίση. «Το 2019 τα έσοδα ήταν 18 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι μέχρι τώρα προβλέψεις εκτιμούν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν φέτος μόνο το 40 % του 2019», όπως αναφέρει.

Διαβάστε ακόμα:

Ανακάμπτει ο τουρισμός - Στο 31% του 2019 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις Ιουνίου