ΓΔ: 890,30 -4,40 (-0,49 %)

Τζίρος: 39,49 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2020η
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΓΔ: 890,30 -4,40 (-0,49 %)

Τζίρος: 39,49 εκατ. €   RT

ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος συμφερόντων

ΣΥΡΙΖΑ για Κοντονή: Καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος συμφερόντων

«Καλή τύχη στα νέα του καθήκοντα ως αχθοφόρος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» εύχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην υπουργό και βουλευτή του, Σταύρο Κοντονή, σχολιάζοντας τα όσα κατέθεσε στον εισαγγελέα για την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα που έγινε δύο ημέρες πριν τις εκλογές του 2019 από την τότε κυβέρνηση.

«Αντί άλλου σχολίου για τις ανοησίες του κ. Κοντονή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «παραθέτουμε αυτολεξεί την κατακλείδα της ομιλίας του στη Βουλή κατά την ψήφιση των Ποινικών Κωδίκων:

«”Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι η σημερινή συνεδρίαση της Βουλής έχει ιστορική σημασία και παρά τις ενστάσεις που ακούστηκαν για επιμέρους άρθρα, τα οποία φαντάζομαι θα διορθωθούν με τη διαδικασία του νόμου στο άμεσο προσεχές μέλλον, είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας κάνει υπερήφανους. Σας καλώ όλους να υπερψηφίσουμε τα δύο αυτά βασικά νομοθετήματα”».

Νωρίτερα, ο κ. Κοντονής προσερχόμενος στον εισαγγελέα ανέφερε πως θα δώσει τα στοιχεία που διαθέτει  ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε μέχρι και την ημέρα της διενέργειας των εκλογών του 2019 προκειμένου να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Βουλής και να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας. Και δήλωσε ότι εκείνη την περίοδο εκτελέστηκε ένα «πολιτικό ολίσθημα» επισημαίνοντας πως αυτοί που το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν σήμερα «κρύβονται πίσω από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή». «Την περίοδο των μνημονίων νομοθετούσαμε με τα χέρια δεμένα» είπε ο κ. Κοντονής για να καταλήξει θέτοντας το ερώτημα: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση που τα χέρια μας ήταν λυτά τι κάναμε;».