7ος χρόνος, ημέρα 2224η
Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021

Συνεργασία Baidu με την BAIC για 1.000 αυτόνομα τάξι

Συνεργασία Baidu με την BAIC για 1.000 αυτόνομα τάξι
Shutterstock

Η κινεζική τεχνολογική Baidu κατέληξε σε συμφωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία BAIC για τη δημιουργία και κυκλοφορία 1.000 αυτοκινούμενων ταξί στους δρόμους της ασιατικής χώρας μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Όπως μετέδωσε το CNBC, τα οχήματα, με την ονομασία Apollo Moon, θα κατασκευαστούν από κοινού από την Baidu και τον τομέα ηλεκτροκίνησης της BAIC, ARCFOX, με κόστος παραγωγής ανά όχημα τα 480.000 γουάν (74.729 δολάρια) έναντι 1 εκατ. γουάν που είναι μέχρι σήμερα το κόστος παραγωγής ενός αυτόνομου αυτοκινήτου στην Κίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου, παραμένει ακόμα ασαφές το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή των ρόμποταξι, το πότε θα είναι έτοιμα για παράδοση στην κυκλοφορία και το εάν η Baidu θα χρεώνει επιπλέον τους πελάτες της για τη χρήση των αυτοκινούμενων οχημάτων.

Οι αναλυτές βλέπουν την είσοδο της Baidu σε αυτόνομα αυτοκίνητα τα τελευταία χρόνια ως μελλοντικό μοχλό ανάπτυξης για την εταιρεία, καθώς φαίνεται να διαφοροποιεί τα έσοδά της από τη διαφήμιση που είναι η κύρια πρόσοδος της.