7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Συνεχείς αναζωπυρώσεις τις επόμενες ημέρες στο μέτωπο της Εύβοιας

Συνεχείς αναζωπυρώσεις τις επόμενες ημέρες στο μέτωπο της Εύβοιας

Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κύρια μέτωπα αλλά συνεχόμενες αναζωπυρώσεις οι οποίες είναι αναμενόμενο ότι τις επόμενες δυο ημέρες θα είναι συνεχείς διότι είναι πάρα πολύ μεγάλη η έκταση, δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ενώσεων υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε ότι «ακόμα κι όταν οριοθετηθεί η πυρκαγιά εμείς έχουμε πάλι μακρύ έργο» και πρόσθεσε πως τις επόμενες 24 με 48 ώρες θα διασφαλιστεί κατά 80 με 90% η τιθάσευση του μετώπου και μετά θέλει άλλες 4 με 10 μέρες για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει νέα αναζωπύρωση.

«Ακόμα και στα Γεράνια όταν η φωτιά εξαφανίστηκε να απασχολεί την επικαιρότητα εμείς για άλλες 20 μέρες ήμασταν εκεί προκειμένου να μην μείνει ούτε καντηλάκι και υπάρξει αναζωπύρωση, οπότε καταλαβαίνετε τι έχουμε μπροστά μας», τόνισε.

Για το κατά πόσο τα εναέρια μέσα επιχείρησαν στη Γαλατσώνα μετά το μεσημέρι λόγω χαμηλής ορατότητας εξαιτίας του καπνού είπε πως δεν μπορεί να το γνωρίζει ωστόσο είναι γνωστό πως οι πιλότοι για να κάνουν ρίψεις πρέπει να μπορούν να «δουν φλόγα», διότι είναι πολύ επικίνδυνο.