Συνάντηση του Ν. Μηταράκη με τον νέο γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκη

Συνάντηση του Ν. Μηταράκη με τον νέο γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκη

Με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, στην έδρα της Γραμματείας στη Μυτιλήνη, συναντήθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε την ανάγκη διατήρησης του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ και για τα πέντε νησιά του Αιγαίου που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος κι αυτό γιατί στις 30 Ιουνίου λήγει η εξαμηνιαία ισχύς του.

Οι κ. Μηταράκης και Κουτουλάκης, συζήτησαν εκτενώς την ανάγκη ενίσχυσης των πλωτών μέσων που πραγματοποιούν περιπολίες στο νησί της Λέσβου ενώ και με την ιδιότητα του βουλευτή Χίου ο Υπουργός σημείωσε την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων, στο κτίριο του τελωνείου Χίου.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλη Μυρσινιά και τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συνδέονται με τη νησιωτική πολιτική και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα. Ο κ. Κουτουλάκης τόνισε τη σημασία και την αξία του ρόλου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την εδραίωση της στη Μυτιλήνη ως κέντρο λήψεως αποφάσεων αναφορικά με τη νησιωτική πολιτική.

Σε δήλωση του ο κ. Κουτουλάκης υπογράμμισε τα εξής:

«Από τον Ιούλιο του 2019, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη επαναπροσδιορίσαμε το ρόλο του κράτους στην άσκηση αποτελεσματικής ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής.

Δημιουργήσαμε τις βάσεις μίας διαφορετικής περιφερειακής πολιτικής, με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε η νησιωτικότητα να αποτελέσει όχημα ανάπτυξης και διαφύλαξης της εδαφικής συνοχής της χώρας μας με αποτέλεσμα ο κ. Πλακιωτάκης να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, μια συνεκτική νομοθετική πρόταση, που φέρνει στο επίκεντρο το νησιώτη κάτοικο και το νησιώτη επιχειρηματία.

Χρέος και ευθύνη μας, είναι να εργαστούμε αποτελεσματικά για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα. Η αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, αποτελεί πρόκληση, στην οποία, με τη βοήθεια των εργαζόμενων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».