Συνάντηση του CEO της Pfizer Μπουρλά με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Συνάντηση του CEO της Pfizer Μπουρλά με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των ασθενών σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο. Από την Ένωση Ασθενών συμμετείχαν η κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πρόεδρος), ο κ. Νίκος Δέδες (Γενικός Γραμματέας), ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης (Α’ Αντιπρόεδρος), ο κ. Δημήτρης Αθανασίου (Μέλος).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των Ασθενών και ο Δρ. Μπουρλά είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τα διδάγματα που προέκυψαν από την πανδημία και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα συστήματα Υγείας στην μετά-COVID-19 εποχή, προκειμένου να καλύψουν τα κενά στη φροντίδα υγείας των χρονίως πασχόντων. 

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συμμετέχοντας ενεργά στη χάραξη και υλοποίηση των πολιτικών στον τομέα της πρόληψης και της δημόσιας υγείας. 

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Δρ. Μπουρλά για τους τρόπους με τους οποίους η Pfizer συμβάλλει στην εξάλειψη των ανισοτήτων στην υγεία, αλλά και για τις δράσεις της εταιρείας στον τομέα της εγγραμματοσύνης της Υγείας με τη χρήση νέων τεχνολογιών και Τεχνητής Νοημοσύνης. 

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και να συζητήσουμε διεξοδικά τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, καθώς επίσης και τις προτάσεις τους για μια καλύτερη Υγεία. Οι ασθενείς βρίσκονται στον πυρήνα της δραστηριότητάς μας και κάθε τι που κάνουμε πρέπει να προσδίδει αξία σε εκείνους και κατ’ επέκταση στην Κοινωνία. Χρησιμοποιούμε την Επιστήμη και την Καινοτομία για να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές των ίδιων, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω τους. Αυτή είναι και η κινητήριος δύναμη πίσω από τον εταιρικό μας σκοπό: να καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών.»

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, κ. Αικατερίνη Κουτσογιάννη, ανέφερε: «Η συνάντηση των εκπροσώπων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας  με τον CEO της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την κοινότητα των ασθενών αλλά και το σύνολο της κοινωνίας εν γένει. Αυτό που έγινε αμέσως αντιληπτό από την κουβέντα μας ήταν πως οι συμπράξεις και οι συνεργασίες όλων των εταίρων μπορούν να οδηγούν σε αποτελέσματα ωφέλιμα για όλη την κοινωνία, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε περιόδους κρίσεις, όπως η περίοδος της πανδημίας που διανύουμε.»

Η συνάντηση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας “Patients in Focus 2021” (4 - 8 Οκτωβρίου), κατά την οποία η Pfizer κάθε χρόνο γιορτάζει παγκοσμίως τη διαρκή δέσμευσή της προς τους ασθενείς. Πρόκειται για μια εβδομάδα κατά την οποία υλοποιούνται σημαντικές δράσεις που αναδεικνύουν την ασθενοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας και των εργαζόμενών της και οι οποίες συμβάλλουν στην κατανόηση των αναγκών του σύγχρονου ασθενή. Με την εβδομάδα “Patients in Focus” η Pfizer ανανεώνει τη δέσμευσή της στους ασθενείς με γνώμονα τον εταιρικό της σκοπό «Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών».