Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη - Χρ. Μέτιου για τη ΔΕΣΜΟΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη - Χρ. Μέτιου για τη ΔΕΣΜΟΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Τρίτης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, συζητήθηκε η λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων λόγω της Διαχειριστικής Έργων Στήριξης μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Οικονομική-Συμβουλευτική (ΔΕΣΜΟΣ) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Με κοινή συναίνεση, βρίσκουμε λύση μέσω ΕΦΕΠΑΕ για να μην χαθούν τα χρήματα και να λάβουν οι δικαιούχοι όσα δικαιούνται», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη λύση που επέλεξε να δώσει ο υπουργός Ανάπτυξης, μέχρι η δικαστική υπόθεση να τελεσιδικήσει.

«Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων», επισήμανε.

«Τώρα είμαι βέβαιος ότι τα χρήματα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης, που διαθέτει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το ΕΣΠΑ για να ενισχύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιχειρηματίες που επλήγησαν από την πανδημία, θα φτάσουν το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους που τα έχουν τόσο ανάγκη», σχολίασε.