Συναγερμός στον Πόρο για τα 13 νέα κρούσματα
Κορονοϊός

Συναγερμός στον Πόρο για τα 13 νέα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στον Πόρο, αφού τις τελευταίως ώρες καταγράφηκαν 13 νέες μολύνσεις από την covid-19.

Στο πλαίσιο της εφαρμογή της νέας δέσμης μέτρων που έχει ξεκινήσει ήδη για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού, ο Πόρος τίθεται στο επίκεντρο υιοθέτησης περιοριστικών μέτρων, που θα αφορούν τόσο την κυκλοφορία όσο και στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετακινήσεις θα γίνονται βάσει συγκεκριμένων ωραρίων, ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να ισχύσει και για τα νυχτερινά κέντρα, για τα οποία σχεδιάζεται νέος τρόπος λειτουργίας.καθώς η κυβέρνηση ενεργοποιεί περιορισμούς.

Σημειώνεται πως στον Πόρο βρίσκεται από την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο συνεχίζει τους ελέγχους και τα διαγνωστικά τεστ καθώς και την ιχνηλάτηση των επαφών.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 153 νέα κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία 40 εντοπίστηκαν στην Αττική, 38 στη Θεσσαλονίκη και 18 εισαγόμενα. Κατά το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από επιπλοκές της νόσου, ενώ 14 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.