Συμμαχία Volkswagen – Microsoft για ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομων οχημάτων

Συμμαχία Volkswagen – Microsoft για ανάπτυξη λογισμικού αυτόνομων οχημάτων

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Microsoft ανακοίνωσαν σήμερα μια σύμπραξη για την ανάπτυξη λογισμικών αυτόνομης και διασυνδεδεμένης οδήγησης, διευρύνοντας τη συνεργασία τους στο υπολογιστικό νέφος (cloud), την οποία άρχισαν το 2018.

Η Volkswagen στοχεύει μέσω της σύμπραξης αυτής σε μια «ταχύτερη ανάπτυξη ασφαλών και άνετων υπηρεσιών αυτοκίνησης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντιρκ Χίλγκενμπεργκ, υπεύθυνος της νέας εταιρείας λογισμικών του ομίλου της Volkswagen, την ώρα που πολλαπλασιάζονται οι συμμαχίες ανάμεσα σε κατασκευαστές και ομίλους πληροφορικής.

Ο όμιλος του Βόλφσμπουργκ θα στηριχθεί στις υπηρεσίες της Microsoft στο cloud και την τεχνητή νοημοσύνη. «Αυτός είναι ο επόμενος σταθμός της στρατηγικής σύμπραξής μας», δήλωσε ο Σκοτ Γκάθρι, διευθυντής στη Microsoft.

Δεν έγιναν γνωστές οι οικονομικές προβλέψεις ούτε η διάρκεια αυτού του νέου συμβολαίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volkswagen και η Microsoft συνεργάζονται από το 2018 για τη δημιουργία μιας πλατφόρμας cloud για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ διασυνδεδεμένων οχημάτων.

Οι πρώτες δοκιμές ενός στόλου συνδεδεμένων οχημάτων πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του 2021 ενώ η μαζική παραγωγή τους προβλέπεται για το 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ