7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Σύμβουλος Ερντογάν: Μόνο με όπλα η επίλυση των προβλημάτων μας στην Αν. Μεσόγειο

Σύμβουλος Ερντογάν: Μόνο με όπλα η επίλυση των προβλημάτων μας στην Αν. Μεσόγειο

«Τα θέματα της ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να επιλυθούν με το δίκαιο, αλλά με τη δύναμη και με το στρατό», υποστήριξε ο παλαίμαχος Τούρκος πολιτικός, και σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν, Περιντσέκ Ντογκού, ο οποίος εκτίμησε ότι: «στο τέλος θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο CNN Turk, ο Ντογκού αιτιολόγησε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι: «με διάφορες νομικές δικαιολογίες κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί το δίκαιο της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο», ενώ ερωτηθείς από «εάν χρειάζεται πόλεμος για να γίνει αυτό», ο άτυπος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν, τάχθηκε ευθαρσώς υπέρ της πολεμικής λύσης σημειώνοντας πως: «στο τέλος θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».

Επίσης, επανέλαβε για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς πως η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος που δεν της ανήκουν βάση διεθνών συνθηκών.

«Οι Έλληνες ήρθαν στο Αγαθονήσι και αποβίβασαν τους στρατιώτες τους, Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους κάθε τόσο πάει εκεί. Έμπηξαν πια την ελληνική σημαία και εσείς και μόνο με τη δύναμη μπορείτε να βγάλετε από εκεί τους Έλληνες» δήλωσε και κατέληξε πως στην ανατολική Μεσόγειο : «Από τώρα και μετά πλέον, το λόγο θα έχουν τα όπλα, ο στρατός και ο στόλος».

Ο υποτιτλισμός έγινε από τα tourkikanea.gr