Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ινδία

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ στις οικογένειες των θυμάτων από τις πλημμύρες και κατολισθήσεις στη δυτική Ινδία

Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών και κατολισθήσεων στη δυτική Ινδία, εκφράζει μέσω Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα σημειώνει πως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, «οι σκέψεις μας πηγαίνουν στους αγνοούμενους, τους τραυματίες και τα πληρώματα διάσωσης», ενώ παράλληλα εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και την κυβέρνηση της Ινδίας.

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 112 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κρατίδιο Μαχαράστρα, στη δυτική Ινδία, όπως έγινε χτες γνωστό από τις αρχές, μετά τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές του μουσώνα.

Σε τμήματα της δυτικής ακτής της Ινδίας ο όγκος της βροχής έφθασε τα 594 χιλιοστά σε ένα 24ωρο, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές.

«Απροσδόκητες πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές και οδήγησαν στην υπερχείλιση ποταμών», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Μαχαράστρα Ουντάι Τακεράι.

«Φράγματα και ποτάμια υπερχείλισαν. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε νερό από τα φράγματα και αντιστοίχως απομακρύνουμε κόσμο που διαμένει κοντά στις όχθες ποταμών σε ασφαλέστερα μέρη».

Το πολεμικό ναυτικό και ο στρατός συνδράμουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στις παράκτιες περιοχές, πρόσθεσε.