Σύλληψη αντιεξουσιαστών για απόπειρα εμπρησμού σε σπίτι πρώην υπουργού
Θεσσαλονίκη

Σύλληψη αντιεξουσιαστών για απόπειρα εμπρησμού σε σπίτι πρώην υπουργού

Στη σύλληψη δύο ατόμων, που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, για απόπειρα εμπρησμού του σπιτιού πρώην υπουργού Δημήτρη Σταμάτη και για κατοχή εκρηκτικών υλικών.

Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Καλαμαριάς, ενώ ο ένας εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκε τη στιγμή που επιχειρούσε να ενεργοποιήσει εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Συγκεκριμένα, οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αρχικά συνελήφθη επ' αυτοφώρω ο 27χρονος, την ώρα που άφηνε στο έδαφος, από σακίδιο πλάτης στο οποίο κουβαλούσε, δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς, τους οποίους φέρεται πως επιχείρησε να ενεργοποιήσει με χρήση φλόγας.

Ο 28χρονος συγκατηγορούμενός του ο οποίος φέρεται ότι εκινείτο με ποδήλατο στην ίδια περιοχή, συνελήφθη λίγο αργότερα στην οδό Κασσάνδρου, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, επιβαίνοντας στο ίδιο ποδήλατο.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι κατά τις επιτόπιες έρευνες κατασχέθηκαν τέσσερις πυροτεχνικές συσκευές, μία χειροβομβίδα-δακρυγόνο, μία σφεντόνα και τρία μεταλλικά μπουλόνια, πλαστικές φιάλες με εύφλεκτο υλικό, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, ποσότητες κάνναβης, όπως επίσης φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων (usb), κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, το περιεχόμενο των οποίων εξετάζεται.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των δύο νεαρών συλληφθέντων περιλαμβάνει τα αδικήματα της «εγκληματικής οργάνωσης», της «απόπειρας έκρηξης και εμπρησμού», της «κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών με κίνδυνο για άνθρωπο», της «αντίστασης», της «απείθειας» και παραβάσεις των νόμων περί «όπλων», «φωτοβολίδων» και «ναρκωτικών».