7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Συγχαρητήρια Merkel - Rouhani για την εκλογή Putin

Συγχαρητήρια Merkel - Rouhani για την εκλογή Putin

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα συγχαρεί σύντομα τον Ρώσο πρόεδρο για την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

"Η καγκελάριος θα τον συγχαρεί, όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα γράψει πολύ σύντομα ένα τηλεγράφημα", πρόσθεσε ο Steffen Seibert.

Ο εκρόσωπος της καγκελαρίου σημείωσε ότι πιστεύει πως στο τηλεγράφημα αυτό θα αναφέρονται οι προκλήσεις στις γερμανορωσικές σχέσεις.

"Έχουμε διαφορές απόψεων με τη Ρωσία και επικρίνουμε σαφώς τις πολιτικές της Ρωσίας σε ορισμένα θέματα --στην Ουκρανία, στη Συρία", πρόσθεσε ο Seibert, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί η επαφή με την ρωσική κυβέρνηση και τον Ρώσο πρόεδρο.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν Hasan Rouhani συνεχάρη σήμερα τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin για την "σημαντική" του νίκη στις χθεσινές προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και ζήτησε την ενίσχυση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους.

"Είμαι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της νέας θητείας σας, οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας θα εξελίσσονται όλο και περισσότερο", γράφει ο Rouhani σε μήνυμά του προς τον Rouhani, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος Rouhani υπογραμμίζει επίσης "τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν να ενισχύσει τη συνεργασία της με τη Ρωσία σε διμερές, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο".

Το Ιράν και η Ρωσία έχουν ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις τους, προσφέροντας κυρίως στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στον Σύρο πρόεδρο Bashar al-Assad.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP