7ος χρόνος, ημέρα 2187η
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

Στυλιανίδης: Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων - Δύσκολο διήμερο

Στυλιανίδης:  Έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων - Δύσκολο διήμερο

Έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός απηύθυνε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, κάνοντας λόγω για ένα δύσκολο διήμερο και επισημαίνοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και μέχρι τώρα αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα τα προβλήματα που προκύπτουν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο και απαιτείται και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες, ενώ παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της βασικής προτεραιότητας και μέλημα της κυβέρνησης που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε συνολικά πραγματοποιήθηκαν 385 κλήσεις στην πυροσβεστική, από 20 περιοχές της Αττικής, εκ των οποίων τα 340 ήταν για άντληση υδάτων και τα 11 για απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητα σε δρόμους που είχαν πλημμυρίσει.

Αναφέρθηκε στα προβλήματα που εκδηλώθηκαν με πλημμυρισμένους οδικούς άξονες με τα μεγαλύτερα να εντοπίζονται σε Ελευσίνα, Πέτρου Ράλλη, Χαμοστέρνα, Γλυκά Νερά και Φάρο Ψυχικό και σημείωσε ότι οι κρατικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις των Περιφερειών τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκίδα θα παραμείνουν προληπτικά κλειστά αύριο, καθώς θα συνεχιστούν και την Παρασκευή τα έντονα καιρικά φαινόμενα.