Στους 366 οι νεκροί - Εξεγέρσεις στις φυλακές, αναστολή πτήσεων της Alitalia
Πανικός στην Ιταλία από τον κορονοϊό

Στους 366 οι νεκροί - Εξεγέρσεις στις φυλακές, αναστολή πτήσεων της Alitalia

Απρόβλεπτες διαστάσεις αποκτά πλέον η επιδημία του κορονοϊού που σαρώνει την Ιταλία καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 133 θάνατοι εντός 24ωρου, φτάνοντας συνολικά τους 366 νεκρούς, ενώ την εμφάνισή τους κάνουν φαινόμενα αναταραχής. Εξεγέρσεις σημειώθηκαν σήμερα σε σειρά φυλακών εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί. Την ίδια στιγμή η Alitallia ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου.

Συγκεκριμένα, οι αρχές της Λομβαρδίας έκαναν γνωστό ότι οι νεκροί από τον κορονοϊό, στην περιοχή τους, είναι πλέον 257. Σε σχέση με χθες, απεβίωσαν άλλοι 113 ασθενείς, φτάνοντας τον τελικό αριθμό στους 366.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξήθηκε στις 7.375 από 5.883 που ήταν χθες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε εθνικό επίπεδο που δίνουν στη δημοσιότητα οι αρχές. 

Στο μεταξύ, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με έμφαση στην ανησυχία των νότιων περιφερειών της χώρας, για τυχόν εξάπλωση των κρουσμάτων, λόγω της μεγάλης μετάβασης φοιτητών και εργαζομένων, από το Μιλάνο στην Κάτω Ιταλία. «Θα υιοθετήσουμε σκληρή στάση με όποιον δεν σέβεται τους κανόνες», δήλωσε ο υπουργός Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Επίσης, σύμφωνα με την La Stampa στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κορονoϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

H Corriere Della Serra αναφέρει ότι δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος, με κύριο αίτημα , να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού μέσα στις φυλακές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ άλλων ιταλικών ΜΜΕ ίδια κατάσταση επικρατεί και σε φυλακές στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια, όπου κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.