Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι μετέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις, συντονισμένα, έχουν ριχτεί στη δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε κάθε μέτωπο. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για το σχεδιασμό για τις επόμενες μέρες που προβλέπεται ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής - Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη με την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη  απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή την περιοχή της Βαρυμπόμπης και το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής, σημειώνοντας το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και άνδρες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές, που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν ενώ από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και σημείωσε ότι έχουμε ακόμα ημέρες καύσωνα, ζητώντας από όλους και από όλες να παραμείνουν σε απόλυτη εγρήγορση.