7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής - Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είχαμε απώλεια ανθρώπινης ζωής - Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής που δίνουν μάχη με την καταστροφική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη  απηύθυνε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή την περιοχή της Βαρυμπόμπης και το Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στο γεγονός δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής, σημειώνοντας το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. 

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και άνδρες του πυροσβεστικού σώματος, έγινε μια πολύ σημαντική δουλειά όλο το βράδυ, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα. Είναι οι πιο εφιαλτικές πυρκαγιές αυτές, που λαμβάνουν χώρα στα περιαστικά δάση. Κρατώ ως θετικό το γεγονός ότι δόξα τω Θεώ μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής και ότι το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν ενώ από δω και στο εξής θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και σημείωσε ότι έχουμε ακόμα ημέρες καύσωνα, ζητώντας από όλους και από όλες να παραμείνουν σε απόλυτη εγρήγορση.