7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΥΠΕΞ Τουρκίας κατά MED-7: Στηρίζουν τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις Ελλάδας και Κύπρου

Στηρίζουν τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις Ελλάδας και Κύπρου

Την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η Κοινή Δήλωση που δημοσιεύτηκε στο τέλος της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του MED-7, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου να κατηγορεί τα μέλη του ότι υποστηρίζουν μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου σε κυπριακό και Αν. Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση  του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας «δεν είναι δυνατόν για αυτόν τον σχηματισμό, ο οποίος υποστηρίζει τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και πολιτικές του ελληνο-κυπριακού διδύμου για το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο, να συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα και στην ανάπτυξη της συνεργασίας στην περιοχή».

Σημειώνει δε ότι η Κοινή Δήλωση που δημοσιεύθηκε «δεν έχει καμία σημασία ή αξία για εμάς» και υπενθυμίζει τον ισχυρισμό του ότι «δεν μπορεί να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία και την "ΤΔΒΚ"».

Τέλος, με την ευκαιρία αυτή, όπως αναφέρει, «θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά την πρόταση του Προέδρου μας για περιφερειακή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο».