Στηρίξεις σε FTSE και τράπεζες στις 920 μονάδες βρίσκει το ΧΑ

Στηρίξεις σε FTSE και τράπεζες στις 920 μονάδες βρίσκει το ΧΑ

Την πορεία ήπιας ανόδου και περιορισμένων διακυμάνσεων των διεθνών αγορών ακολουθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε επιλεκτικές κινήσεις πρωτίστως στο χώρο του FTSE 25 και των τραπεζών, σε μια συνεδρίαση μειωμένων συναλλαγών, ενώ υποτονική είναι η εικόνα των μετοχών μικρότερης αποτίμησης. 

Οι διεθνείς αγορές μετά τα ιστορικά υψηλά των προηγούμενων ημερών και τη χθεσινή ελεγχόμενης μορφής διόρθωση, σήμερα κινούνται σταθεροποιητικά με ήπιες διακυμάνσεις, κρατώντας όμως σχεδόν όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων ημερών. 

Μάλιστα, ο Stoxx 600 διαπραγματεύεται στις 432 μονάδες και σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ ο DAX της Φρανκφούρτης δεν απέχει πολύ από τις 13.800 μονάδες, έχοντας εκπληκτική πορεία και το 2020, μετά το +27% του 2019, επίδοση που ήταν μακράν η καλύτερη της τελευταίας 10ετίας

Μέσα σ' αυτό το κλίμα το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται για 4η διαδοχική συνεδρίαση ανοδικά δείχνοντας ότι θα ολοκληρώσει την εβδομάδα θετικά, ύστερα από δύο σερί πτωτικά πενθήμερα. 

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 922 μονάδες με άνοδο 0,25%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 30 εκατ. ευρώ κινούμενη σε εξαιρετικά ήπιο τέμπο και όπως δείχνει δε θα πιάσει τις επιδόσεις των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. 

O FTSE 25 διαπραγματεύεται στις 2.323 μονάδες με άνοδο 0,31% και είναι θετικό ότι επανήλθε και κρατάει το επίπεδο των 2.300 μονάδων που θεωρείται καθοριστικό τεχνικά. Ο τραπεζικός δείκτης διαπραγματεύεται στις 829 μονάδες με άνοδο 0,27%. 

Στο χώρο του Large Cap ξεχωρίζει ο τίτλος του ΑΔΜΗΕ που με άνοδο 2,88% κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά, ενώ κέρδη άνω του 1% έχουν και οι Coca Cola HBC, Ελλάκτωρ, Viohalco, Πειραιώς και ΕΥΔΑΠ. Αντιθέτως, πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Aegean Airlines, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Motor Oil και ΓΕΚ Τέρνα. 

Στον Mid Cap κέρδη καταγράφουν μετοχές όπως MIG, Intrakat, Κέκροπας, Intralot, Κρι Κρι, Autohellas, Έλτον και Cenergy Holdings, ενώ υποχωρούν οι Ικτίνος, ΙΑΣΩ, Profile, Quest Συμμετοχών και Ολυμπιακή Τεχνική.