8ος χρόνος, ημέρα 2395η
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Στην υπερψήφιση της πρότασης Τσίπρα προσανατολίζεται ο Ανδρουλάκης - Οι θέσεις των άλλων κομμάτων

Στην υπερψήφιση της πρότασης Τσίπρα προσανατολίζεται ο Ανδρουλάκης - Οι θέσεις των άλλων κομμάτων
eurokinissi

Στην κατεύθυνση να ψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης προσανατολίζεται το ΚΙΝΑΛ, ενώ αναμένεται να κρατήσει αποστάσεις και από την πρόταση Τσίπρα θεωρώντας ότι η δημοσκοπική άνοδος του κόμματος λειτούργησε πιεστικά προς το ΣΥΡΙΖΑ .

Στο ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι μετά και την άνοδο που σημειώνει στις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να δείξει με τη συγκεκριμένη κίνηση ότι έχει την πρωτοβουλία κινήσεων στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Θέση στην πρόταση μομφής πήραν και τα υπόλοιπα κόμματα. Από την πρώτη στιγμή, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση βγήκαν με ανακοινώσεις τονίζοντας πως θα υπερψηφίσουν την πρόταση μομφής, με αφορμή τη διαχείρηση της πανδημίας και της πρόσφατης κακοκαιρίας.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Περισσό τονίζονταν τα εξής: «Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος» αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος «για την πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης της ΝΔ. Το ΚΚΕ θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία αυτής της στρατηγικής, που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ), φορτώνει νέα βάρη στο λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους. Θα αναδείξει ταυτόχρονα και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης».

Η Ελληνική Λύση ανέφερε τα εξής: «Στις 18 Δεκεμβρίου 2021, από το βήμα της βουλής είχα ζητήσει προσωπικά την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες για να λυτρωθεί η πατρίδα μας από τα δεινά που έφερε η κυβερνηση της ΝΔ με τα ολέθρια λάθη της. Καλώντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής διότι η Ελληνική Λύση δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να το πράξει. Εξυπακούεται λοιπόν ότι θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής, όχι για να επαναφέρουμε τον καταστροφικό ΣυΡιζΑ στην κυβέρνηση, αλλά για να ζητήσουμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει μία τετραετία. Ήρθε η ώρα για την «σιωπηλή πλειοψηφία» να εγερθεί και να δώσει τη λύση για την σωτηρία της πατρίδας. Την Ελληνική Λύση. Την μοναδική πολιτική δύναμη που προσέφερε λύσεις ακόμα και από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, με γνώμωνα όχι το κομματικό αλλά το εθνικό συμφέρον».

Όσον αφορά το ΜΕΡΑ25, ο Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, έδειξε όταν δεν θα συστρατευτεί με την πρόταση δυσπιστίας, δηλώνοντας τα εξής: “Είχαμε ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής τον Δεκέμβριο. Σήμερα με αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας τους συσπειρώνει. Εμείς θα καταθέσουμε την ψήφο μομφής μας, αλλά θα είναι ψήφος μομφής προς τον κ. Τσίπρα και προς την Μητσοτάκης ΑΕ.”