7ος χρόνος, ημέρα 2147η
Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ερντογάν στις 6 Απριλίου Μισέλ και φον Ντερ Λάιεν

Στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ερντογάν στις 6 Απριλίου Μισέλ και φον Ντερ Λάιεν

Την Τουρκία, όπου αναμένεται να έχουν συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, θα επισκεφθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στις 6 Απριλίου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, ο Μπάρεντ Λέιντς, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού συμβουλίου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι των δυο Ευρωπαίων ηγετών, ωστόσο, όπως αναφέρει, η επίσκεψη αποτελεί μέρος της επανέναρξης των σχέσεων που ενέκριναν οι ηγέτες της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα μετά την κίνηση της Τουρκίας να μειώσει την ένταση που έχει προκαλέσει στην ανατολική Μεσόγειο για τους υδρογονάνθρακες.

Επίσης, το Reuters αναφέρει ότι  οι δύο πλευρές - κατά την επικείμενη συνάντηση - στοχεύουν επίσης να συμφωνήσουν σε μια νέα οικονομική υποστήριξη δισ. ευρώ της ΕΕ για τους Σύριους πρόσφυγες προς την Τουρκία.

Παρά την απόφαση της Τουρκίας να αποσυρθεί από τη διεθνή Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών από τη βία και την επιδείνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ΕΕ λέει ότι είναι πρόθυμη να εργαστεί για την επέκταση του εμπορίου, σημειώνει σε άλλο σημείο το πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη κορυφής της Ε.Ε. κατέληξε σε κοινή δήλωση, βάσει της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να εμβαθύνει τη συνεργασία της με την Τουρκία με τρόπο «σταδιακό, αναλογικό και αντιστρέψιμο».