ΓΔ: 897,60 -12,61 (-1,39 %)

Τζίρος: 133,63 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,60 -12,61 (-1,39 %)

Τζίρος: 133,63 εκατ. €   RT

Στην Πάφο την Παρασκευή ο Ν. Δένδιας για την τετραμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΑΕ

Στην Πάφο την Παρασκευή ο Ν. Δένδιας για την τετραμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΑΕ

Στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Πάφο την Παρασκευή και το Σάββατο θα συμμετάσχει ο Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τους ομολόγους του Νίκος Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι, ενώ ο σεΐχης Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχιάν θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης και θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση από τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου των ΗΑΕ και τέως υπουργό Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, Ανουάρ Γκαργκάς.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών, η οποία καθίσταται δυνατή μετά την πρόσφατη ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ και αποσκοπεί στην αξιοποίηση των προοπτικών που διανοίγονται, μέσα και από την εν λόγω εξέλιξη, για περαιτέρω διεύρυνση των περιφερειακών δικτύων συνεργασίας, στη βάση θετικής ατζέντας, προς ενίσχυση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, που θα αρχίσει την Παρασκευή, οι συμμετέχοντες υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά από περιφερειακά ζητήματα και θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με επίκεντρο, ανάμεσα σε άλλα, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο, όπως και την κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη.

Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συζητήσουν, στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών, επί στοχευμένων προτάσεων για ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των τεσσάρων, και όχι μόνο, χωρών σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι, ανάμεσα σε άλλα, η αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεων της, η οικονομική συνεργασία, η ενέργεια, ο τουρισμός, η διαχείριση κρίσεων και η διεύρυνση των ανταλλαγών σε επίπεδο νεολαίας και ακαδημαϊκών/ερευνητικών ιδρυμάτων.

Με την ολοκλήρωση της κοινής συνάντησης, οι υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ