Στη Ρόδο οι πρώτοι Ολλανδοί τουρίστες - Από ποιες άλλες χώρες περιμένουμε επισκέπτες

Στη Ρόδο οι πρώτοι Ολλανδοί τουρίστες - Από ποιες άλλες χώρες περιμένουμε επισκέπτες

Σε εξέλιξη βρίσκεται το άνοιγμα του τουρισμού με ασφαλείς κανόνες καθώς μετά  τον ερχομό των πρώτων τσάρτερ από το Ισραήλ, μέσω διακρατικής συμφωνίας, σήμερα το απόγευμα πρόκειται να φτάσουν στο νησί της Ρόδου 189 Ολλανδοί τουρίστες. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρηθεί οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα, ενδεχομένως και πριν το Πάσχα, να είναι από Ρωσία, Σερβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Το «μοντέλο» που θα ακολουθηθεί αναμένεται να είναι παρόμοιο με εκείνο για τους Ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι ήδη έρχονται στην Ελλάδα δίχως να υποβάλλονται σε καραντίνα, καθώς η είσοδός τους επιτρέπεται είτε μετά τον εμβολιασμό στη χώρα τους, είτε με τεστ PCR 72 ωρών πριν την άφιξη.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες που ήδη βρίσκονται στην Ελλάδα υπόκεινται στους ίδιους περιορισμούς με εκείνους που ισχύουν και για τους Έλληνες πολίτες. Δηλαδή μετά την άφιξή τους στην χώρα μπορούν να μεταβούν στον προορισμό τους, όπου και θα ακολουθήσουν τα μέτρα που ισχύουν. Με άλλα λόγια στην παρούσα συγκυρία, όπως ακριβώς ισχύει για τους Ελληνες πολίτες, έτσι και για τους τουρίστες, δεν επιτρέπονται περαιτέρω οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι το πρώτο τετράμηνο του 2021 πρακτικά χάθηκε τουριστικά, στόχος είναι τα έσοδα από τον τουρισμό στην υπόλοιπη διάρκεια της σεζόν να ανέλθουν μεταξύ του 40% με 50% των 18,2 δισ. ευρώ του 2019.

Σε ό,τι αφορά τους 189 Ολλανδούς τουρίστες, αφίχθησαν το απόγευμα στη Ρόδο στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για το άνοιγμα της φετινής τουριστικής περιόδου, με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia.

Οι διακοπές των Ολλανδών τουριστών θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου, ενώ κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και κάποια μικρά event για την ψυχαγωγία τους.

Στο ξενοδοχείο δεν θα υπάρχουν άλλοι πελάτες ενώ εντός των χώρων του ξενοδοχείου θα ακολουθούν τις οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα νέα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό. Οι τουρίστες θα ενημερωθούν ότι θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα διαθέτουν δύο συνοδούς ενώ πριν την άφιξή τους θα έχουν ήδη κάνει μοριακό τεστ το οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικό. Επιπλέον, τρεις ημέρες πριν φύγουν από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ και λίγες ώρες πριν ταξιδέψουν θα κάνουν ξανά ένα rapid test. Σημειώνεται ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και όσοι άλλοι θα βρίσκονται μέσα στο ίδιο αεροπλάνο.