Eιδική πλατφόρμα με τα μέτρα στη μάχη κατά του κορονοϊού  - Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες

Eιδική πλατφόρμα με τα μέτρα στη μάχη κατά του κορονοϊού - Πώς θα ενημερώνονται οι πολίτες

Ένα νέο εργαλείο που θα βοηθήσει τους πολίτες για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας αλλά και όλα τα μέτρα που εφαρμόζονται ανά την Επικράτεια, θα λειτουργήσει από σήμερα. 

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα  covid19.gov.gr  που λειτουργεί ήδη από τις 7 Απριλίου θα αναρτηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες, ανά πάσα στιγμή, να ενημερώνονται για τα μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε περιοχή για τον κορονοϊό.

Από σήμερα, θα τεθεί σε λειτουργία διαδραστικός χάρτης με κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί και κόκκινο ανά:

1) Δήμο και Περιφερειακή ενότητα

2) Δραστηριότητα (σχολεία, σούπερ μάρκετ, εστιάση κλπ).

Οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. Παράλληλα θα βλέπουν και τον βαθμό επικινδυνότητας της κάθε περιοχής για τη διασπορά του κορονοϊού.

«Θα μπορούν να δουν τον βαθμό επικινδυνότητας που ισχύει τη δεδομένη χρονική στιγμή για την περιοχή αυτή. Κάθε δήμος και περιφερειακή ενότητα θα είναι χρωματισμένος ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί και με κόκκινο»,είχε ενημερώσει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα μέτρα που φέρονται να επεξεργάζονται οι ειδικοί είναι τέσσερα, με τα δύο πρώτα να φαίνεται πως είναι τα επικρατέστερα:

Πρώτον, η χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Είναι ένα μέτρο που εδώ και λίγο καιρό έχουν προτείνει ανοιχτά οι λοιμωξιολόγοι, καθώς θεωρούν πως θα περιορίσει πολύ περισσότερο την εξάπλωση της πανδημίας.
   
Δεύτερον,
ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, όπου η μετακίνηση θα επιτρέπεται μόνο με sms.

Τρίτον, η επαναφορά του sms για τις μετακινήσεις των πολιτών που είναι άνω των 65 ετών.
   
Τέταρτον, η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα και ψιλικατζίδικα προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός των νέων σε πλατείε