Στ. Πέτσας: Η κυβέρνηση είναι μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των δημοτών

Στ. Πέτσας: Η κυβέρνηση είναι μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των δημοτών

«Σε αυτήν την επίσκεψη στην Κρήτη είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τους Νομούς για να μεταφέρω το μήνυμα που είναι διττό, πρώτον πως η κυβέρνηση είναι μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και δήμους, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των δημοτών, είτε αυτά είναι αναπτυξιακά, είτε είναι θέματα κοινωνικής πολιτικής ή εκτάκτων αναγκών», τόνισε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από χθες στην Κρήτη. «Και στα τρία θέματα έχουμε απαντήσεις.

Για παράδειγμα, στα θέματα των θεομηνιών έχουμε φροντίσει μαζί με την περιφέρεια, όπου υπάρχει υστέρηση στην καταβολή αποζημιώσεων ή στη χρηματοδότηση κάποιων έργων, αυτά να προχωρήσουν πιο γρήγορα σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών και τα άλλα υπουργεία» συμπλήρωσε ο υπουργός και συνέχισε: «Όπου υπάρχει θέμα που έχει να κάνει με αναπτυξιακή πνοή, φροντίσαμε στις συναντήσεις μας με τους δημάρχους να δείξουμε ότι υπάρχει η ευελιξία, ώστε τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να προχωρήσουν, αλλάζοντας έτσι την όψη των τοπικών κοινωνιών. Και όπου υπάρχει ζήτημα κοινωνικού προφίλ, εκεί έχει σημασία, να είμαστε σίγουροι ότι δήμοι και περιφέρεια έχουν τους πόρους ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες. Και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να στηρίξουμε, είτε ηθικά, είτε θεσμικά τέτοιες πρωτοβουλίες».

«Δεν ξεχωρίζουμε τίποτα, είτε πρόκειται για μικρό ή μεγάλο δήμο, ορεινό ή μη, κοινότητα ή χωριό. Αντίπαλοί μας είναι τα προβλήματα» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτσας. «Με τους δήμους, τις περιφέρειες και τους πολίτες είμαστε μαζί στη μάχη για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και αυτό που έχει σημασία είναι να δίνουμε τη σωστή λύση σε κάθε συγκεκριμένο πρόβλημα» είπε στη συνέχεια και εξήγησε: «Είναι σίγουρο ότι όλες οι λύσεις δεν είναι κατάλληλες για κάθε πρόβλημα για αυτό πρέπει να είμαστε στοχευμένοι και να λειτουργούμε γρήγορα. Αυτό είναι και το βασικό χαρακτηριστικό που πιστεύω ότι βοηθάει στην αποτελεσματικότητα, και φυσικά στο τέλος κρίνουν οι πολίτες».