Στ. Πέτσας: Δεν συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα

Στ. Πέτσας: Δεν συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα

Την αυστηρή και καθολική τήρηση των υφιστάμενων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού ώστε να να μην χρειαστεί η λήψη νέων επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως στην Αττική δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που επιτρέπει στους ειδικούς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθούν τα μέτρα που εφαρμόζονται στην Αττική και αλλού αναφορικά με την αποτελεσματικότητά τους, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησής τους από όλους.

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά», ανέφερε ο χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με την διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

«Σε αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες μένουν, είτε σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία, κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είτε σε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα», είπε ο κ. Πέτσας ενώ μίλησε και για «πηγές ανησυχίας» σε περιοχές που είχαν ένα ισχυρό επιδημιολογικό φορτίο το οποίο δεν φαίνεται να υποχωρεί τόσο γρήγορα, όπως είναι η περιοχή των Τρικάλων, η περιοχή της Πιερίας και το κέντρο της Αθήνας.

Σε αυτή τη φάση φαίνεται κάποιες συρροές να επιμένουν, όπως σε γηροκομεία και χώρους εργασίας, τόνισε.

Όσον αφορά στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10μ.μ. ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός.

«Θα μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε.

Για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι θα ήταν ένα δραματικό σενάριο να τετραπλασιαστούν τα κρούσματα.

«Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους» ανέφερε.

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε τέτοια φάση.