Στ. Πέτσας: Δεν νοείται να γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Στ. Πέτσας: Δεν νοείται να γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο

Δεν νοείται να γίνει καμιά πορεία εν μέσω απαγόρευσης ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτώμενος αν θα πραγματοποιηθεί η πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Είναι ζήτημα κατανόησης από τα κόμματα, αλλά πιστεύω ότι τελικά η πορεία δεν θα γίνει πρόσθεσε ο κ Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε χθες μήνυμα ενότητας ότι πολίτικη, επιστήμη και πολίτες είναι μαζί για να αντιμετωπίσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση, είπε επίσης.

Ο αριθμός των κρουσμάτων θα κρίνει το lockdown

Aνοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown εάν δεν φθάσουμε στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στα κρούσματα (300-400) μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το ποια είναι τα κριτήρια που θα μας κάνουν στο τέλος του μήνα να πούμε ότι χαλαρώνουμε, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν το διάστημα του Σεπτεμβρίου, που είχαμε 200, 300, 400 κρούσματα, χωρίς μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Ξαφνικά, όταν άρχισαν να γίνονται 800 ή 1.500 ή 2.000 τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα υγείας έγινε πολύ μεγάλη και απότομη. Άρα με αυτό το κριτήριο λέμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κρουσμάτων που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό φορτίο για το σύστημα υγείας, που δεν θα το θέτει σε κίνδυνο».