Στ.Πέτσας: Δεδομένες οι κυρώσεις σε Τουρκία – Το ζήτημα είναι πώς θα εφαρμοστούν

Στ.Πέτσας: Δεδομένες οι κυρώσεις σε Τουρκία – Το ζήτημα είναι πώς θα εφαρμοστούν
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Στην εκτίμηση ότι είναι δεδομένη η απόφαση της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, καθώς και ότι το ζήτημα είναι πως θα ενεργοποιηθούν, προέβη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής.

«Όλα είναι στο τραπέζι», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «το ζήτημα είναι, πως θα ενεργοποιούνται αυτές οι κυρώσεις αν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί γιατί η Ευρώπη δεν μας έχει συνηθίσει στις γρήγορες διαδικασίες». Ο κ. Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν ακόμα και πριν την Σύνοδο Κορυφής που μετατέθηκε για την 1 και 2 Οκτώβριου.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με την  Κύπρο και τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, ενώ χαρακτήρισε θετικό βήμα την επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδας – Τουρκίας,

Τέλος, αναφερόμενος στο νέο σχέδιο για το μεταναστευτικό που θα παρουσιάσει σήμερα η Κομισιόν ο κ. Πέτσας τόνισε ότι έχουμε μια καλή εικόνα για το σχέδιο αυτό. Θα είναι ένα πρώτο βήμα στην σωστή κατεύθυνση.