7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σκρέκας: Προσφορά ρεκόρ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Σκρέκας: Προσφορά ρεκόρ για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Για το υψηλότερο τίμημα που έχει προσφερθεί για ιδιωτικοποίηση κρατικής εταιρείας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχολιάζοντας την οικονομική προσφορά, ύψους 2,116 δισ. ευρώ, της Spear WTE Investments Sarl για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Κώστας Σκρέκας σημειώνει πως το προσφερόμενο τίμημα καταδεικνύει τις εξαιρετικά θετικές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και αντανακλά την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στους χειρισμούς της κυβέρνησης. 

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Κώστας Σκρέκας αναφέρει τα εξής: 

«Η οικονομική προσφορά της Spear WTE Investments Sarl για την απόκτηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού ύψους 2,116 δισ. ευρώ, αποτελεί το υψηλότερο τίμημα που έχει προσφερθεί για ιδιωτικοποίηση κρατικής εταιρείας. Το προσφερόμενο τίμημα καταδεικνύει δίχως αμφιβολία τις εξαιρετικά θετικές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας και αντανακλά την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι η διαγωνιστική διαδικασία προσέλκυσε σε όλα τα στάδιά της επενδυτές παγκοσμίου βεληνεκούς.

Με τα κεφάλαια που θα εξασφαλίσει η ΔΕΗ θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων για την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τεχνολογιών αποθήκευσης ηλεκτρισμού.

Οι επενδύσεις που έχει δρομολογήσει η ΔΕΗ θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στον πράσινο μετασχηματισμό του εγχώριου ενεργειακού κλάδου και στην επίτευξη των φιλόδοξων κλιματικών στόχων της χώρας για αύξηση της καθαρής ενέργειας και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».