Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θ. Νιτσιάκος

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θ. Νιτσιάκος

Νεκρός εντοπίσθηκε μετά από τροχαίο δυστύχημα λίγο έξω από τη γενέτειρά του, το χωριό Αετομηλίτσα, περί τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής,  ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας φέρεται να απώλεσε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατευθυνόμενος προς την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, με το όχημά του να καταλήγει σε χαράδρα.

Εξάλλου οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην συγκεκριμένη περιοχή το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό και κατά σημεία είχε εμφανισθεί και πάγος, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις οποίες παραθέτει το epirusgate.gr τον άτυχο οδηγό εντόπισαν αρχικά κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν. Ο 76χρονος επιχειρηματίας όταν εντοπίσθηκε δεν είχε τις αισθήσεις του. Τη σορό του παρέλαβε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας και στη συνέχεια ασθενοφόρο.

Ποιός ήταν ο Θόδωρος Νιτσιάκος

Ο Θ. Νιτσιάκος είχε την γνωστή ομώνυμη εταιρεία πτηνοτροφίας και δραστηριοποιούνταν επίσης στον τουρισμό με το γνωστό ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα.

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Κατά την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της, επιτρέποντας της παράλληλα την είσοδό της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κυκλώματος παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή αλεύρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.