Σι Τζινπίνγκ προς επιχειρήσεις: Οφείλετε να επιδείξετε πατριωτισμό

Σι Τζινπίνγκ προς επιχειρήσεις: Οφείλετε να επιδείξετε πατριωτισμό

Οι κινεζικές επιχειρήσεις θα πρέπει να επιδείξουν περισσότερο πατριωτισμό, αλλά και να ενισχύσουν την ικανότητά τους για επέκταση στο εξωτερικό, καθώς η χώρα παλεύει για να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας έως τώρα, καθώς και οι προσπάθειες ελέγχου της επιδημίας έχουν αποδειχθεί καλύτερες από το αναμενόμενο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Ο Σι Τζινπίνγκ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα έχει στόχο για το τρέχον έτος έναν καλό ρυθμό ανάπτυξης, προνοητικότερη δημοσιονομική πολιτική, συνετή και πιο ευέλικτη νομισματική πολιτική και πιο στοχευμένες και έγκαιρες μακροοικονομικές πολιτικές. Οι αρχές θα συνεχίσουν επίσης τις περικοπές φόρων, διοικητικών τελών, ενοικίων και επιτοκίων προς όφελος των επιχειρήσεων.

Η οικονομία επέστρεψε σε ρυθμούς ανάπτυξης το β΄ τρίμηνο έπειτα από βαθιά ύφεση στην αρχή του έτους, αλλά η αναπάντεχη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης πολιτικής στήριξης για την ενίσχυση της οικονομίας μετά το σοκ της κρίσης.

Αντιμέτωπο με τον αυξανόμενο προστατευτισμό, την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και την συρρίκνωση της ζήτησης παγκοσμίως, το Πεκίνο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεράστια εγχώρια αγορά του.

Η Κίνα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις ακολουθώντας την ιστορική τάση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κατανοήσουν τους διεθνείς κανόνες και να αποκρούσουν τους κινδύνους στις διεθνείς αγορές, κατέληξε ο Κινέζος πρόεδρος.