Σέρρες: Rapid tests στους εκπαιδευτικούς γυμνασίων και λυκείων

Σέρρες: Rapid tests στους εκπαιδευτικούς γυμνασίων και λυκείων

Στη διενέργεια δωρεάν rapid tests σε όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό στα γυμνάσια και τα λύκεια, που επαναλειτούργησαν σήμερα δια ζώσης, προχωρά ο δήμος Σερρών, με στόχο την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και προστασίας έναντι του κορονοϊού στο σύνολο της σχολικής κοινότητας του δήμου.

Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Σερρών έχει προαιρετικό χαρακτήρα και θα γίνεται σε συνδυασμό με τη λειτουργία της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 edu.testing.gov.gr για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών, συμβάλλοντας έτσι στις ανάγκες για προληπτικές εξετάσεις στις σχολικές μονάδες.

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Γι' αυτό τον λόγο, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των γυμνασίων και των λυκείων στον δήμο μας, λάβαμε μέριμνα, ώστε εκπαιδευτικοί, σχολικές καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες να εξετάζονται δωρεάν για COVID-19 εφόσον το επιθυμούν. Έτσι, καλύπτουμε, πλέον, τις ανάγκες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του βοηθητικού προσωπικού στα σχολεία του δήμου Σερρών».

Το τμήμα Παιδείας του δήμου Σερρών έχει ενημερώσει τους διευθυντές και διευθύντριες των γυμνασίων και λυκείων για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να πραγματοποιούν rapid tests στο πιστοποιημένο μικροβιολογικό εργαστήριο, με το οποίο συνεργάζεται ο δήμος.

Μέχρι σήμερα ο δήμος Σερρών παρέχει τη διενέργεια δωρεάν rapid tests σε εργαζόμενους στον δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις, σε όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, σε σχολικές καθαρίστριες, βρεφονηπιοκόμους και εργαζόμενους στους βρεφικούς σταθμούς καθώς και στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ του δήμου.