ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Σε «σκληρό» lockdown Φωκίδα και Ανώγεια

Σε «σκληρό» lockdown Φωκίδα και Ανώγεια

Σε «σκληρό» lockdown μπαίνουν από τις 6 πρωί του Σαββάτου ο δήμος Ανωγείων και η Περιφέρειας Φωκίδας, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς, αφού οι συγκεκριμένες περιοχές παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και πλέον μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο».

«Ειδικά στα Ανώγεια διπλασιάστηκαν τα κρούσματα τις τελευταίες δύο μέρες. Στην Φωκίδα, τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 19 σε 59», επισήμανε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Λάρισας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, από αύριο στις 6 το πρωί βγαίνει από την κατηγορία «βαθύ κόκκινο».

Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ιικό φορτίο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στην περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης (ιδιαίτερα στους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης), στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ιωαννίνων, Καβάλας, Ημαθίας (και ιδιαίτερα στο δήμο Αλεξάνδρειας), καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Κιλκίς, Ζακύνθου, Χανίων και Ρεθύμνης.

Ο κ. Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή των κατοίκων στις περιοχές αυτές, καθώς όπως είπε οι δείκτες του μέσου όρου των 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους καθώς και των 7 ημερών, σιγά-σιγά επιδεινώνονται και πλησιάζουν το επίπεδο του συναγερμού.

Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και γάμους

Διευκρινίσεις σχετικά με τη μετάβαση στα ΚΤΕΟ έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς εξηγώντας ότι σε αυτή την περίπτωση δεν υφίστανται οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν για τον κωδικό 2 (μετακίνηση εντός οικείου δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την κατοικία). Για τη μετακίνηση απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 (ή έντυπη βεβαίωση) καθώς και αποδεικτικό του ραντεβού με το ΚΤΕΟ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού. Η άρση της αναστολής των τελετών γάμων προέκυψε, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής υπέρ του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή ίδιων όρων στην τέλεση πολιτικών και θρησκευτικών γάμων.