ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Σε ποιες περιοχές άνοιξε η πλατφόρμα - Τα χρονοδιαγράμματα

Σε ποιες περιοχές άνοιξε η πλατφόρμα - Τα χρονοδιαγράμματα

Άνοιξε η πλατφόρμα  για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ στις 27 Ιανουαρίου ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για Δυτική Μακεδονία, στις 29 Ιανουαρίου για την Κεντρική Μακεδονία και 1η Φεβρουαρίου για Θεσσαλία.

Η υποβολή των αιτήσεων που αφορούν σε Πολυκατοικίες (Τύπος Α & Β) θα ξεκινήσει από τις 3 Φεβρουαρίου 2021 σε όλη την επικράτεια και η ώρα έναρξης της διαδικασίας, παραμένει ως είχε, στις 10.00 πμ.

Έπειτα από την αξιολόγηση ζητημάτων που ετέθησαν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) και για την απρόσκοπτη λειτουργία της πλατφόρμας λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του Covid – 19, αποφασίστηκε να γίνουν τεχνικές προσαρμογές για την ομαλότερη ροή των αιτήσεων.

Ειδικότερα:

- Ορίζεται διάστημα πέντε λεπτών ως ελάχιστος χρόνος από τη δημιουργία της αίτησης έως την υποβολή της.

- Βελτιώνονται επιμέρους σημεία που αφορούν στην πληροφόρηση που λαμβάνουν οι χρήστες κατά την συμπλήρωση στοιχείων και τη διενέργεια των εσωτερικών ελέγχων του πληροφοριακού συστήματος.

- Διευκολύνονται οι υποβολές αιτήσεων για τις πολυκατοικίες Α και Β τύπου, μεταθέτοντας την υποχρέωση υποβολής στοιχείων τραπεζικού λογαριασμού σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του διαθέσιμου προϋπολογισμού για κάθε Περιφέρεια διαμορφώνεται ως εξής:

- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – 74 εκατ. ευρώ.

- Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – 73,5 εκατ. ευρώ.

- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – 130 εκατ. ευρώ.

- Περιφέρεια Θεσσαλίας – 84 εκατ. ευρώ.