Συνωστισμός σε πλατείες: Σε επιφυλακή για τρίτο βράδυ η ΕΛΑΣ - Γεμάτη κόσμο η Βαρνάβα

Σε επιφυλακή για τρίτο βράδυ η ΕΛΑΣ - Γεμάτη κόσμο η Βαρνάβα

Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία και απόψε για να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε πλατείες και άλλους υπαίθριους χώρους της Αθήνας, με καταστήματα να παρέχουν take away ποτά και να διοργανώνονται αυτοσχέδια πάρτι.

Η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ είναι έντονη στην Αγία Παρασκευή, όπου περιπολικά έκαναν νωρίτερα συστάσεις από τα μεγάφωνα στους κατοίκους της περιοχής να μην συγκεντρωθούν στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη, με την πρωτοβουλία αυτή να αποδίδει αφού ο κόσμος είναι λιγοστός.  

Γεμάτη κόσμο, ωστόσο, είναι η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και αυτό το βράδυ, με τα άτομα που έχουν συγκεντρωθεί να μην τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για αποστάσεις. Σημειώνεται πως το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και τα προηγούμενα βράδια στην πλατεία Βαρνάβα, με καταστήματα στην περιοχή να παρέχουν take away ποτά.  

Λιγοστός είναι ο κόσμος και στον Λυκαβηττό όπου και εκεί υπήρξε έντονος συνωστισμός τις προηγούμενες βραδιές.

Νωρίτερα, κατά την απογευματινή ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνωστισμό σε πλατείες που παρατηρήθηκε μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας σε περιοχές της Αθήνας, όπως οι πλατείες Βαρνάβα στο Παγκράτι και η πλατεία Αγ. Ιωάννη, αλλά και στην Κηφισιά, και σε επαρχιακές πόλεις, όπως ο Βόλος. 

«Όσοι επιλέγουν να αγνοούν την πραγματικότητα θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, τη ζωή των φίλων τους, της οικογένειάς τους, δεν είναι αντίσταση, ούτε μαγκιά, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

.Όπως είπε, το ότι δεν ζήσαμε εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών «οφείλεται στο ότι κινηθήκαμε συντεταγμένα».

Δείτε βίντεο από την παρουσία της Αστυνομίας στην Αγ. Παρασκευή:

Βίντεο: protothema.gr