7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Σαρηγιάννης: Επιβράδυνση της αυξητικής πορείας νέων κρουσμάτων

Σαρηγιάννης: Επιβράδυνση της αυξητικής πορείας νέων κρουσμάτων
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Επιβράδυνση της αυξητικής πορείας του κορονοϊού παρατηρείται τις τελευταίες πέντε ημέρες, σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε ότι εκτίμησε, μάλιστα, ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα σημειωθεί μια ελαφρά αυξητική πορεία, κοντά στα 3.000 κρούσματα.

Όπως ανέφερε ο Δ.Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ συνέστησε την αποφυγή συρροών και την αύξηση των τεστ. Σημείωσε, επίσης, πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούμε.«Είναι το πιο ισχυρό όπλο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι τα μοντέλα δείχνουν και αυξητικούς ρυθμούς, όμως αν πάρουμε μέτρα μπορούμε να τους προλάβουμε.

Εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα σημειωθεί μια ελαφρά αυξητική πορεία, κοντά στα 3.000 κρούσματα, κάτι που όμως δεν είναι αρνητικό αν κάνουμε πολλά τεστ. Το κακό σενάριο θα είναι να πάμε στην πορεία που είχαμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου.

«Πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία με αυξημένα και στοχευμένα τεστ και διευκόλυνση στον εμβολιασμό», τόνισε.

Από τη μεριά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος τόνισε ότι έπεσε ο ρυθμός των εμβολιασμών. «Αν είχαμε συνεχίσει με το ρυθμό του Μαΐου θα ήμασταν πιο κοντά στην ανοσία.»

Ωστόσο, όπως είπε, πλησιάζουμε το 50% των πλήρως εμβολιασμένων και μαζί με όσους έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, επειδή νόσησαν, είμαστε κοντά στο 65%.

Επισήμανε, δε, ότι το πρόβλημα θα είναι οι νέοι, οι οποίοι όταν θα επιστρέψουν θα μεταφέρουν τον ιό στους ηλικιωμένους. Τέλος συνέστησε να εμβολιαστούμε πριν τις διακοπές μας.