Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 10:15

-A +A

Σ. Ζαχαράκη: Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, 10:15
Σ. Ζαχαράκη: Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά
-A +A

Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά, ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη, και συγκεκριμένα, όπως είπε, «τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κα Ζαχαράκη ανέφερε πως τα παιδιά πρέπει να κρατήσουν τα βιβλία τους για να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από το ένα έτος στο άλλο, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για το Δημοτικό, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα τους ή όχι. «Δεν υπάρχει σενάριο για άνοιγμα μόνο για την Ε' και τη ΣΤ' Δημοτικού», διευκρίνισε.

Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες τόνισε ότι έχουν δοθεί οδηγίες για το πώς μπορούν να πάρουν άδεια ειδικού σκοπού, ενώ για τις κάμερες απάντησε ότι αφορούν κλειστές ψηφιακές τάξεις ή μόνο την παράδοση του μαθήματος.

«Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διαφυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα», σημείωσε η κα Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη σημείωσε πως «εχει και ψυχολογική αξία η επιστροφή για τα παιδιά που έχουν μείνει για καιρό στο σπίτι». «Δεν αμφισβητώ την αξία της εκ νέου επαφής των παιδιών με το εκπαιδευτικό υλικό και τους εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα