7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Σ. Αραβία: Κλείνει 8 τουρκικά σχολεία με 2.256 μαθητές έως το τέλος του 2021

Σ. Αραβία: Κλείνει 8 τουρκικά σχολεία με 2.256 μαθητές έως το τέλος του 2021

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να τερματίσει τις δραστηριότητες 8 τουρκικών σχολείων που λειτουργούν στην πρωτεύουσα Ριάντ και σε άλλες επαρχίες στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές που επικαλείται το τουρkικό πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας της Σαουδικής Αραβίας η εν λόγω απόφαση εστάλη εγγράφως στα σχολεία στις βορειοδυτικές επαρχίες Ταμπούκ, Ριάντ, Τάιφ και Τζέντα, ενώ Σαουδάραβες αξιωματούχοι επισκέφθηκαν επίσης τα τουρκικά σχολεία στις επαρχίες Νταμάμ και Άμπα για να ενημερώσουν τις σχολικές αρχές για την απόφαση.

Επίσης η ίδια απόφαση ισχύει και για τα τουρκικά σχολεία στην επαρχία της Μέκκας και της Μεδίνα.

Στην απόφαση, αναφέρεται ότι «οι δραστηριότητες στα τουρκικά σχολεία θα τερματιστούν στο τέλος αυτού του ακαδημαϊκού έτους και θα δοθεί διευκόλυνση στους μαθητές να εγγραφούν στα σχολεία της επιλογής τους».

Διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Anadolu αναφέρουν ότι οι 2.256 μαθητές που δεν γνωρίζουν καλά τα Αραβικά θα έχουν δυσκολία εάν συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους στα υπόλοιπα αραβικά σχολεία της χώρας.